Creativity and innovation
on the internet

Affiliate marketing

Affiliate marketing heeft de laatste paar jaar enorm veel aandacht gekregen van online marketeerd. Het is een middel gebleken dat enorm succesvol kan zijn in de marketing mix. Maar waarom precies en hoe komt het dat het zo een krachtige manier van marketing bedrijven is? Deze informatie zullen wij u op deze pagina geven.

Affiliate marketing is een vorm van performance based online marketing waarbij er door andere websites reclame wordt gemaakt voor uw producten of diensten. Deze andere websites verdienen hier iets aan en zorgen er dus voor dat uw verkopen worden gestimuleerd. Dit kan doormiddel van een review zijn. Maar ook door een eenvoudige banner of een (prijs) vergelijk. Affiliate marketing is ontstaan in de USA. In eerste instantie had het een twijfelachtige reputatie, omdat het voornamelijk websites waren over libido pillen en penisvergroten. De verkoop van penisvergroting apparatuur en pillen voor penisvergroten werd in korte tijd zo'n groot succes, dat ook andere markten interesse kregen. Inmiddels wordt het marketing middel wereldwijd in vrijwel alle branches toegepast.

Overigens hoeft u niet perse zelf software te kopen voor het kunnen aanbieden van een affiliate programma. Wij hebben goede ervaringen met Nederlandse derde partijen. Deze zogenaamde affiliate netwerken hebben reeds een groot uitgevers netwerk verzameld en kunnen daardoor uw affiliate programma enorm snel succesvol uitzetten. Hierdoor is het een tool die onmiddelijk inzetbaar is. Wij vertellen u graag persoonlijk meer over de mogelijkheden.