Creativity and innovation
on the internet

Realisatie van website

Webrealisatie met CMS

Van concept via vormgeving naar operationele webshop zijn flinke stappen. Het zijn echter wel essentiële stappen om tot een goede webrealisatie te komen. Wilt u namelijk een webshop die goed aansluit bij de interesses en behoeften van uw doelgroep, dan zult u uitvoerig stil moeten staan bij elke stap om tot een zo goed mogelijke webrealisatie te komen. De opmaak van een website gebeurt middels een Content Management System (CMS). Hiermee geeft u uw webshop vorm. Dankzij CMS kunt u teksten opmaken, afbeeldingen toevoegen, buttons plaatsen enzovoorts. Ook zorgt CMS er voor dat u eenvoudig aanpassingen kunt maken in layout en vormgeving van uw webshop.

Domeinnaam registreren

Als u eenmaal een naam heeft bedacht voor uw webwinkel, of mogelijk wilt u uw reeds bestaande winkelnaam gebruiken u al een goedlopende winkel met bijbehorende winkelnaam, dan kunt u een domeinnaam registreren. Het is handig om te controleren of de domeinnaam al gebruikt wordt. Tegenwoordig zijn er al veel domeinnamen bezet. Het is wellicht een idee om ook te kijken naar andere domeinextensies zoals .eu of .info. Dit biedt meer kansen om uw bedachte naam door te voeren als domeinnaam. Een domeinnaam is het eigenlijke 'huisnummer' van uw website. Zo kan uw website gevonden worden door potentiële bezoekers. Een domeinnaam ziet er uit als bijvoorbeeld i-beltonen.nl, bonnenwereld.nl of fashionistasparadise.nl. U kunt er meestal direct aan zien wat voor soort onderwerp er op de website staat.

Hosting

Alleen een domeinnaam heeft u echter niets aan. U zult ook aan hosting moeten doen. Hosting is het toegankelijk maken van uw geregistreerde domeinnaam voor het grote publiek. Dit kunt u realiseren middels een hosting pakket. Dit pakket is af te nemen bij hosting aanbieders en zorgt niet alleen voor het registreren van uw domeinnaam op internet, maar ook voor het koppelen van uw domeinnaam aan uw website. Er zijn verschillende abonnementen verkrijgbaar op het gebied van hosting. De keuze voor welk abonnement is afhankelijk van de doelstelling van uw webwinkel. Mocht u veel bezoekers verwachten en u wilt meerdere medewerkers een eigen mailbox toebedelen die allen actief zijn op de website, dan verwacht u veel verkeer op uw site en kunt u mogelijk beter voor een uitgebreider pakket kiezen. 

Artikelen

Wordpress ombouwen naar eigen CMS

Heeft u al een website? Of blogt u al een tijdje over uw assortiment, producten en interesses? Dan is het misschien interessant om bepaalde content over te zetten. Mogelijk heeft u een website opgemaakt in Wordpress. De kans dat u Wordpress gebruikt heeft is best groot, want Wordpress is namelijk sinds 2011 een erg veelgebruikt Content Manage

Lees meer...

Zoekmachine optimalisatie

U heeft inmiddels een domeinnaam geregistreerd. Ook heeft u een hostingpakket aan uw domeinnaam gekoppeld. Uw website heeft u bijzonder mooi vormgegeven dankzij een Content Management Systeem. Alles is ingericht om uw klanten zo goed mogelijk van dienst te zijn. Maar hoe pakt u de vindbaarheid van uw website aan om klanten te werven? Online z

Lees meer...