Creativity and innovation
on the internet

Zoekmachine optimalisatie

U heeft inmiddels een domeinnaam geregistreerd. Ook heeft u een hostingpakket aan uw domeinnaam gekoppeld. Uw website heeft u bijzonder mooi vormgegeven dankzij een Content Management Systeem. Alles is ingericht om uw klanten zo goed mogelijk van dienst te zijn. Maar hoe pakt u de vindbaarheid van uw website aan om klanten te werven? Online zijn is toch genoeg? Dan wordt mijn webwinkel toch vanzelf gevonden door bezoekers? Het is mogelijk om de vindbaarheid van uw website te verbeteren door de inhuur van een specialist. Een specialist in SEO optimalisatie.

SEO optimalisatie

SEO is Search Engine Optimalisation. Dit betreft de zoekresultaten in een zoekmachine zoals bijvoorbeeld Google.nl. Als u horloges aanbiedt via uw online shop, dan wilt u natuurlijk dat uw website aangekondigd wordt in de zoekmachine als iemand het woord horloge intikt. U wil beter gevonden worden in zoekmachines zoals google. Hiervoor kunt u uw website optimaliseren, want alhoewel zoekmachines hun best doen om natuurlijk goede resultaten te laten zien, toch zijn er mogelijkheden om uw web teksten beter vindbaar in google te maken.

Er zijn tal van mogelijkheden om uw SEO te optimaliseren. De kern van goed gevonden worden op internet is het goed indelen van teksten met de juiste (zoek)woorden, titels en omschrijvingen. Dit kan een beste kluif zijn als u dit zelf wilt aanpakken. Het is echter niet onmogelijk. Veelal weet u zelf welke woorden of termen relevant zijn voor uw producten. Laat dan ook duidelijk deze relevante woorden terugkomen in uw teksten. Ook in de omschrijving van afbeeldingen zijn de juiste zoekwoorden relevant. Zoekwoorden of Keywords zijn door verschillende Keywordtools te gebruiken om te laten zien waar mensen recent op hebben gezocht. Een Keywordtool is bijvoorbeeld Wordtracker. 

Al deze zaken helpen om de vindbaarheid van uw website te verbeteren. Het kost echter veel tijd en energie om dit consequent door te voeren binnen uw webshop. U kunt er natuurlijk ook voor kiezen om dit uit te besteden aan een internetmarketingbureau , zodat u uzelf volledig kunt richten op uw eigen core business.