Creativity and innovation
on the internet

SEO TIPS: Duidelijke & aantrekkelijke titels schrijven.

Maak het de zoekmachines makkelijk door duidelijke titels te maken die betrekking hebben op de tekst. Zo kunnen titels als pakkende 'oneliners'  weergegeven worden in zoekresultaten en is meteen duidelijk wat te vinden is op uw website.

SEO TIPS: Heldere en overzichtelijke structuur hanteren.

Probeer een zo overzichtelijk mogelijke structuur in uw content te hanteren.  Dit leest niet alleen makkelijker voor bezoekers, maar vooral ook voor de indexrobot van Google. Deze indexrobot bepaald hoe relevant uw website is voor bepaalde onderwerpen (zoekwoorden). Het is immers makkelijker zoeken in structuur dan in chaos. 

SEO TIPS: Controleer uw zoekwoorden.

Het heeft weinig zin om zoekwoorden in uw teksten opnemen waar niet op gezocht wordt door de gemiddelde zoekmachine bezoeker. Kleine aanpassingen maken al een verschil. Stel u verkoopt online autobanden. Dan is het wenselijk dat uw website gevonden wordt als iemand zoekt op het woord autoband, maar niet op het woord bloemen. Het woord autoband zal dus meerdere keren in uw webteksten moeten voorkomen. Kijk ook naar de variant van het woord. Dankzij google adwords weten we dat bijvoorbeeld het zoekwoord 'autoband' beduidend minder zoekresultaten oplevert dan het woord 'autobanden'.

SEO TIPS: Webstatistieken: Meten is weten.

Maak gebruik van monitoring tools zoals bijvoorbeeld google analytics. Dankzij deze instrumenten kunt u inzien welke zoekwoorden naar uw website leiden. Ook kunt u dankzij webstatistieken bijhouden hoe vaak uw website bekeken wordt, waar bezoekers vandaan komen en welke pagina's het meest bezocht worden. Deze webstatistieken zijn handig om de inhoud van uw website bij te sturen.

Alle bovenstaande tips zijn uit te voeren met de meest eenvoudige CMS systemen.